Hopp over navigasjon
    
Søk med mobilen
Omslagsbilde
"5.0
Logg inn øverst til høyre, med nasjonalt lnr for å gi stjernekast
Utgitt:
2019 . - Bok . - 334 s.
Bokmål
Opplysninger:
I 1973 ankom en ung pakistansk kvinne sitt nye hjemland Norge for første gang. Her ventet ektemannen hennes med både bolig og jobb. Kvinnen var bare en av flere tusen som har kommet til Norge de siste tiårene. Mange av innvandrerkvinnene har levd på siden av samfunnet, nærmest bortgjemt og glemt. Til tross for dette har de oppfostret en hel generasjon døtre som ikke lar seg gjemme bort, tvert imot knuser de både glasstak og patriarkat. Den unge kvinnen som landet på Fornebu for nesten 50 år siden har siden fått fem døtre. En av dem er Shazia Majid, kommentator i VG og forfatter av denne boka. Hun formidler minoritetskvinnenes historie fra innsiden. Omtalen er utarbeidet av BS.
Hylleplass:
305.48 M
Bestill       Husk denne

(beta)Bli den første til å skrive anmeldelse

  Reserveringer :1
AvdelingBindPlasseringHylleNoteStatus
Nome bibliotek, Ulefoss Voksen Faglitt.305.48Utlånt til 10/7/2019
Den 25. januar 1973 landet en ung pakistansk kvinne på Fornebu flyplass i Oslo. I ventehallen sto hennes ektemann, med både bolig og jobb ved Oslo Reiseeffektfabrikk. Kvinnen var spent, og lykkelig uvitende om livet som ventet henne i verdens mest likestilte land.
Hun var ikke alene, det er kommet tusenvis som henne til Norge. Men i tiår etter tiår levde innvandrer-kvinnene på utsiden av samfunnet, bortgjemt og glemt. Likevel har de oppfostret en generasjon med døtre som knuser patriarkat og glasstak. Den unge kvinnen som kom til Norge for snart femti år siden, skulle med tiden bli mor til fem jenter. En av dem er VGs profilerte kommentator Shazia Majid, som har skrevet denne boken.
Hva har kvinnene vunnet, og hva gikk tapt? Dette er fortellingen om en blind flekk i norsk historie. Det er kvinnenes fortelling - fra innsiden av patriarkatet.
Vis alltid denne fanen

Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no

Vis alltid denne fanen
  • Tips en venn om Ut av skyggene : den lange veie
  • Del på Facebook
  • Vis Facebooks Liker-knapp
  • Del på Twitter
  • Vis QR-kode med lenke for mobil
  • Foreslå innkjøp
  • Annen visning

Huskeliste

Lista er tom